Cum sa prevenim si sa tratam taieturile

In primul rand recomand citirea acestor 2 articole:  primul este despre bazele barbieritului clasic  iar al doilea despre cum se poate obtine un barbierit confortabil .

Voi aminti cateva idei pe care le-am punctat si in articolele mai sus mentionate:

(1) Deseneaza pe o foaie harta fetei, mai exact directiile in care iti creste barba in fiecare portiune. Aceasta tehnica ne permite sa stim mai bine directia in care trebuie  sa mergem cu lama pe fata:

Face-Mapping

(2) Pregateste-ti tenul pentru barbierit,este o etapa ignorata de 90% din barbati.

(3) Foloseste un aparat mai putin agresiv asupra fetei, adica unul closed comb. Cele open comb si slant bar sunt pentru barbatii experimentati in barbieritul clasic.

(4) Nu intinde pielea mai mult decat este nevoie, s-ar putea sa te alegi cu taieturi, iritatii sau fire crescute pe sub piele.

(5) NU APASA !!! Aparatele clasice cu 1 lama si briciurile sunt facute la o greutate care, impreuna cu lama ascutita, este sufiecienta pentru a taia barba, fara a fi nevoie sa apesi cum se face la aparatele gen Mach3 sau Fusion.

(6) Clateste bine fata intre pase, sa nu ramana resturi de barba care sa impidice taierea la urmatoarea pasa.

(7) Nu trebuie sa obtii un barbierit perfect, experienta se dobandeste in timp. Multumeste-te cu un barbierit 90% ok , cu conditia sa fie confortabil si sa nu te tai sau sa te iriti.

Ce sa faci in cazul in care te tai:

– foloseste un creion pentru oprirea sangerarii:

styptic_pencil

 

– alte stick-uri cu roll-on si geluri pentru inchiderea taieturilor:

proraso_shaving_cut_healing_gel

– piatra de alaun. ATENTIE ! sa fie 100% naturala alum potassium, nu alum sulfate fabricata din sare!

alum-block-stick

– lotiuni aftershave si alte lotiuni astringente, de exemplu lotiunea romaneasca Tarr de la Farmec.

Alte solutii:
– clatiti bine cu apa rece, eu tin dusul cu apa rece pe fata ;
– balsam de buze (strugurel) – aplicati putin pe taietura ;
– apa de gura – aplicati o cantitate mica pe taietura.

 

 

 

Fii primul care comenteaza

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.