Flying Duck – Accesorii handmade pentru barbati

Primesc adesea multe plangeri atat aici la rubricile de comentarii de la sfarsitul articolelor cat si pe pagina de Facebook a site-ului cu privire la faptul ca produsele despre care vorbesc sau pe care le ofer ca exemplu sunt prea scumpe si multi nu si le pot permite. Dragilor, in primul rand eu nu scriu pentru cei care au nevoie de o haina, scriu pentru cei care vor o haina, cei care vor ceva cu stil, ceva deosebit si de calitate, iar calitatea costa. In al doilea rand, voi oferi astazi o solutie pentru persoanele care depind de un buget mai mic atunci cand vine vorba de achizitia accesoriilor.

Povestea Flying Duck by Virgil Chitu a luat nastere in anul 2012, cand piata romaneasca a inceput sa explodeze cu papioane. In ciuda faptului ca acestea se gaseau peste tot, majoritatea erau confectionate din materiale de proasta calitate si fara atentie la detalii, pe scurt produsele nu aveau personalitate. Astfel Virgil a luat decizia sa-si confectioneze singur accesoriile. In 2013 a decis sa isi incerce norocul si in mediul de vanzari online. Cum in orice aventura exista si piedici, startul a fost mai dificil din cauza lipsei unor resurse financiare destul de mari, lipsa care nu permitea investirea in foarte mult material; usor usor insa vanzarile au inceput sa mearga si profiturile au putut fi reinvestite, asadar odata cu trecerea timpului totul a devenit mult mai usor. Asa a luat viata Flying Duck by Virgil Chitu.

Deoarece la sfarsitul lui 2013 era papioanelor purtate casual incepea sa dispara, Virgil a hotarat sa faca tranzitia spre cravate. Acest pas nu a fost unul usor deoarece nu avea prea multe idei legate de confectionarea cravatelor. Spre norocul lui, a primit de la tatal sau niste cravate mai late pe care le-a desfacut si a inceput sa le ingusteze , astfel intelegand cum se confectioneaza una. Apoi, a inceput sa se documenteze din ce in ce mai mult, a incercat sa lucreze cu diferite materiale pana cand a gasit formula care merge cel mai bine.

Toate cravatele sunt confectionate integral manual de Virgil, de la taierea pieselor si a intariturii, coaserea bucatilor intre ele, tippingul din spatele varfului cravatei si pana la ultima cusatura. Acest proces de handmade dureaza ceva mai mult decat cel automat, insa are avantajul ca ofera o atentie sporita detaliilor si calitatii. Materialele folosite in productia de cravate sunt: lana, bumbacul, inul si matasea.

Pe langa cravate, se mai produc si batiste de buzunar, de asemenea cusute manual. Marea majoritate a batistelor sunt fabricate din bumbac sau in, deoarece nu este de ajuns ca o batista sa arate bine, ea trebuie sa fie si utila. Preturile produselor pleaca de la 15 lei pentru o batista de buzunar si ajung pana la 40-60 lei pentru o cravata.Pentru clientii cu cerinte specifice se pot face si cravate pe comanda. In aceasta situatie, clientul alege atat dimensiunile cat si materialul din care sa fie confectionata cravata.  De exemplu au existat comenzi  in care dimensiunile incepeau de la 4 cm pana la 12 cm in latime iar lungimea ajungea la 190 cm.

Pentru a completa gama de accesorii barbatesti, sub numele Flying Duck s-a inceput si productia/comercializarea de bratari (din snur paracord, din piele si din pietre semipretioase), butoni de camasa, esarfe si sosete colorate.

Totodata, din vara lui 2015, Virgil a inceput sa ofere ceea ce isi dorea foarte mult si anume camasi pe comanda. Pentru acestea are deja o gama de materiale gata sa intampine clienti cu orice idee si dorinta.
Toate aceste produse le puteti gasi pe pagina de Facebook Flying Duck by Virgil Chitu.

DSC_5705_E
2015-12-11-23-09-03_E

Fii primul care comenteaza

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.