Forma fetei si gulerul camasii

Se intampla de multe ori, in special celor care nu stiu sa se imbrace, sa priveasca un barbat stilat si sa nu inteleaga de ce acel barbat arata bine in costum pe cand ei nu arata la fel de bine, chiar si atunci cand si-au cumparat un costum scump, firmat. Ei bine, trebuie sa-ti marturisesc faptul ca pe langa alegerea unei stofe de calitate si alegerea culorilor potrivite mai este importanta si geometria; umerii sacoului, latimea si inaltimea reverului, numarul de nasturi ai sacoului, gulerul camasii, latimea cravatei, toate acestea trebuie corelate cu proportiile corporale ale purtatorului.

Fara prea multa filosofie, fiecare dintre noi are o forma a fetei diferita:

mfs

Ideea este sa stim sa ne folosim de haine in asa fel incat sa ne ascundem defectele sau sa ne punem in valoare calitatile fizice, astfel creand un echilibru vizual pentru cei care ne privesc.  Asadar:

Daca ai o fata rotunda sau foarte patrata – va trebui sa porti un guler ascutit, cu varfurile indreptate in jos. Acest guler iti „va alungi” putin fata din punct de vedere vizual.

pcs

Daca ai o fata alungita –  va trebui sa porti un guler drept, cum este cel cutaway sau gulerul pe care italienii il numesc „collo francese”. Aceste gulere vor intrerupe linia verticala a fetei tale alungite si vor restabili echilibrul vizual in tinuta.

scs

Daca te situezi la mijloc si ai, de exemplu, fata ovala poti incerca mai multe gulere pana il gasesti pe cel care iti place cel mai mult.

Pentru a pastra proportiile pana la capat, in functie de gulerul pe care il porti, va trebui sa iti alegi si nodul de cravata potrivit:
– daca porti un guler ascutit vei purta un nod mic, de exemplu un four in hand;
– daca porti un guler deschis sau foarte deschis, va trebui sa porti un nod mai mare, de exemplu un dublu Windsor;
– daca porti un guler clasic sau un semi-spread atunci poti alege un nod cu o dimensiune mijlocie, de exemplu un half Windsor.
Mai multe despre nodul de cravata AICI.

Concluzii: la o fata rotunda asortezi un guler ascutit, la o fata alungita asortezi un guler deschis iar daca te afli la mijloc poti asorta un guler clasic sau poti experimenta pana gasesti gulerul care ti se potriveste perfect:

fsct

surse foto:  www.propercloth.com, www.media.tumblr.com, www.stylebritish2012.tumblr.com, www.gll-getalife.com, www.blacklapel.com.

 

 

 

Fii primul care comenteaza

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.