Ingrijirea pamatufului de barbierit

Intotdeauna mi-a placut sa am grija de lucrurile mele, fie ele haine, incaltaminte, electronice, masina sau motor. Pe langa faptul ca un obiect ingrijit arata mai bine si pare mai scump decat este, te vei putea bucura de el o perioada mai lunga de timp.
Astazi vreau sa va prezint una dintre metodele de ingrijirea a pamatufului cu specificatia ca aceasta rutina se aplica in special pamatufurilor din par natural, preferabil din par de bursuc, cele sintetice din supermarket nici nu merita atentia noastra.

Cu timpul, pamatuful acumuleaza reziduri de pe barba noastra, grasime, ulei pre-shave in cazul in care folositi asa ceva, raman in el urme de sapun sau crema de barbierit iar firele de par se intaresc. Atunci este momentul sa ii faceti o curatare. Pentru metoda de curatare de astazi veti avea nevoie de:

– detergent de spalat vase;

– glicerina lichida;

– balsam pentru par;

– optional: o periuta de dinti, otet de mere.

Cum se procedeaza:

(1) Se pune putin detergent de vase si apa intr-un pahar sau intr-o cana si se lasa pamatuful acolo 5 minute.

(2) Se scoate pamatuful din apa si, daca observati reziduri de sapun sau crema de barbierit in firele pamatufului, le puteti indeparta cu o periuta de dinti, frecand usor dinspre baza inspre varf. Se clateste bine.

(3) Se pune putina glicerina si apa in pahar si se lasa pamatuful in acel pahar 2-3 minute. Se clateste bine.

(4) Se ia putin balsam si se distribuie uniform pe toata suprafata pamatufului. Se lasa 2-3 minute. Se clateste bine.

Cateodata, in loc de glicerina, folosesc otet de mere, pe care il amestec in pahar cu apa si las pamatuful 5 minute in acel pahar.
Altadata, in loc de detergent de vase, folosesc sampon.

Un ultim sfat pe care vi-l dau este sa nu tineti pamatuful in spatii inchise sau dulapioare, in special dupa barbierit cand este ud, acesta are nevoie de spatiu deschis pentru a se usca bine.

2 Comentarii

  • Răspunde septembrie 13, 2014

    Cristi Lita

    O alternativa a pamatufurilor naturale din par de bursuc sunt cele sintetice de calitate, cum ar fi cele de la plisson sau muhle. Printre avantajele acestor pamatufuri se poate aminti rapiditatea cu care firele pamatufului se usuca, dupa ce a fost folosit la barbierit, cantitatea mai mica de sapun sau crema necesara pentru a construi spuma, varfurile firelor foarte moi comparabile cu cele mai scumpe pamatufuri de bursuc, sau faptul ca nu este necesar a se lasa pamatuful la inmuiat in apa inainte de folosire. Si toate aceste avantaje la un pret mult mai mic fata de un pamatuf natural de bursuc comparabil ca si calitate.

  • Răspunde ianuarie 5, 2016

    vornicu corneliu

    am brevetat la osim 2 variante penson barberit doresc o colaborare afacere -productie cu dvs. profitabila reciproc va multumesc.

Lasa o replica

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.