Notiuni de baza – 5 pocket pants

Modelul de pantalon 5 pocket este un model clasic, cu o constructie foarte asemanatoare blugilor. Numele provine de la simplul fapt ca pantalonii au 5 buzunare: 2 in spate pe exterior fara nasture sau fermoar, 2 normale in fata si inca unul mic in interiorul buzunarului dreapta fata.
Din punct de vedere al versatilitatii si modalitatilor de asortare 5 pocket-urile se aseamana foarte mult cu pantalonii chino ; se pot asorta cu orice de la tenisi la pantofi si ghete, de la tricou la sacou.
Retine: faptul ca un pantalon este colorat NU inseamna ca e 5 pocket sau chino, pentru a determina ce tip de pantalon este trebuie sa-i recunosti caracteristicile specifice.
Diferente dintre chinos si 5 pocket :
(1) Chinos sunt confectionati din bumbac 100% (tesatura twill cu aspect simplu) pe cand 5 pocket-urile pot fi din bumbac 100% sau pot avea in compozitia lor 2,3,5% elastan, in orice caz au un aspect asemanator blugilor ;
(2) Constructia buzunarelor difera de la un tip de pantalon la celalalt :
– buzunarele din spate ale 5-pocket-urilor sunt pe exterior si deschise pe cand cele de la chinos sunt pe interior si pot avea sau nu 1 nasture pe mijlocul buzunarului :

5pocket_chinos_back

– buzunarele din fata ale 5-pocket sunt pe orizontala iar cele de la chinos sunt pe verticala putin inclinate :

5pocket.chinos_front

– ticket pocket-ul la 5 pocket este in interiorul buzunarului dreapta fata precum am precizat la inceputul articolului pe cand la chinos (in cazul in care au ticket pocket) este pe exterior in partea dreapta :

ticket_pocket

ATENTIE !  In 90% din cazuri aceste caracteristici ale modelelor clasice de haine si incaltaminte se pastreaza insa in 10% din cazuri, datorita modei cu trend-urile sale, se fac schimbari minore.  De exemplu exista unii producatori de chinos care au ales sa puna pe verticala ticket pocket-ul sau altii care au inchis buzunarele de la spate cu clape :

chinos_tp

chinos_back

Cand vine vorba de ce anume sa alegem intre chinos si 5-pocket totul tine de preferinte personale. Eu ma simt ma bine purtand pantaloni chino dar cand materialul, croiala, culoarea si pretul sunt corecte aleg si o pereche de 5-pocket.

 

2 Comentarii

Lasa o replica

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.