Notiuni de baza – Desert boots

In anul 1941, tanarul englez Nathan Clark a fost trimis la razboi cu doua misiuni: in primul rand sa-si serveasca tara iar in al doilea rand sa descopere noi modele de incaltaminte pentru afacerea familiei lui, Clark’s shoes. Acesta a fost trimis in Africa, mai precis in Burma, unde a descoperit faptul ca ofiterii purtau un tip de incaltaminte de culoarea nisipului in timpul liber. Soldatii voiau o incaltaminte care era atat usoara si comoda de purtat cat si aderenta pe orice tip de suprafata, atfel s-a nascut acest tip de incaltaminte din piele intoarsa cu talpa din crep.
Nathan a trimis schite cu desert boots la sediul firmei Clarks din Somerset, Anglia fratelui sau Bancroft ; din pacate pentru Nathan, traditia englezeasca inclina spre incaltamintea formala, astfel pentru Bancroft modelul desert boots parea prea pentru clasa de jos a societatii.
Dupa intoarcerea din razboi, Nathan a trecut repede la lucru cu cei din firma care se ocupau de tipare iar in 1949 proiectul lui era terminat. Din nou insa, in loc sa fie apreciat, cei de la conducerea Clarks nu i-au luat in seama munca si l-au delegat peste ocean ca sef de productie, cu speranta ca acesta va uita de proiect.
Un an mai tarziu insa, Nathan a dat lovitura la targul de pantofi de la Chicago, unde a debutat modelul desert boot. Acesta a fost un „hit” de proportii pe piata americana deoarece era o incaltaminte noua, foarte confortabila, nu avea nevoie de prea multa ingrijire, era accesibila si se incadra foarte bine intre incaltamintea formala si cea casual. Vazand succesul imens, Clarks au realizat in sfarsit faptul ca Nathan a avut o ideea buna si au inceput sa produca acest model in masa. La inceput au fost purtati de tineri si studenti, mai apoi insa au devenit incaltamintea de toamna a tuturor.
Originali de culoarea nisipului, acestia se gasesc in multe culori, inclusiv eternul negru:

desert_boots_colours

Se pot purta la :

– pantaloni chino (articol vestimentar ajuns printre civili tot din armata):

desert-boots_chinos

– blugi:

desert-boots_jeans

– pantaloni de lana(modelul de poza este o exceptie, nefiind confectionat din piele intoarsa dar are tot structura de desert boot):

desert-boots_wool

– ca un exercitiu de stil se pot purta si la un costum casual, insa la costum se poarta varianta formala a desert boot-ului numita Chukka:

chukka_suit

– acest tip de gheata casual se poate purta foarte bine si la pantaloni scurti:

desert-boots_shorts

 

1 Comentariu

  • Răspunde octombrie 4, 2017

    Andrei

    Salut,

    Unde se pot gasi in Romania astfel de ghete?

    Merci

Lasa o replica

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.