Sa nu aveti incredere in vanzatori

Rolul vanzatorului nu este niciodata de a te face sa arati bine ci de a-si vinde marfa, de multe ori scumpa sau marfa de care nu poate sa se mai scape.
Pentru a-ti baga pe gat marfa lor proasta vanzatorii sunt in stare sa spuna orice. Exista bineinteles si nume mari in domeniu care isi selecteaza si pregatesc angajatii, insa prea putini fac acest lucru iar preturile in magazinele lor sunt pe masura.
In continuare am pregatit o scurta lista cu lucruri pe care sa le faceti si intrebari pe care sa le puneti vanzatorilor cand cumparati un articol vestimentar, in special un costum. In cazul in care observati ca acestia se uita suspicios si incep sa se balbaie in loc sa va ofere raspunsuri hotarate, intoarceti-le spatele si iesiti din magazin:

1. Aruncati o privire asupra pantofilor vanzatorului, daca poarta un model de incaltaminte cu bombeu patrat sau ascutit ca pantofii lui Aladin acea persoana sigur nu detine cunostinte de stil.
2. Fiti atenti la umerii sacoului vanzatorului. 95% din barbati poarta costume care le sunt cu 2-3 numere, iar acest lucru se poate observa cel mai usor in dreptul umerilor. Teoria pe care ei o sustin este ca un costum mai mare este mai confortabil decat unul pe corp. Gresit, un costum cu 3 numere mai mari nu va face decat sa arati ca un cort cu picioare.
3. Intrebati ce fel de revere cu sacourile. De multe ori se intampla ca vanzatorii sa nu aiba habar care este diferenta dintre un rever normal(notch lapel) si unul ascutit(peak lapel):

lapel-options-notch-vs-peak

Aceeasi intrebare o puteti adresa si vis-a-vis de sliturile de la spate ale sacoului: daca au sacouri cu 2 slituri la spate, cu unul pe mijloc sau fara slit. Mai exista vanzatori care inca nu stiu ce este acela un slit.

4. Aruncati o privire asupra corectitudinii cu care poarta costumul, observati cat de corecte sunt detaliile.Daca nu are nasturii incheiati corect, daca nu are batista de buzunar, daca are manecile sacoului pana la jumatatea degetelor, daca are camasa cu maneca scurta si cravata atunci este Jale.
5. Fiti atenti la expresiile pe care le foloseste vanzatorul. In caz ca foloseste formulari de genul „anul acesta se poarta…” sau „…e la moda” sau „e din ultima colectie…” atunci aveti de a face cu cineva care nu are nici o treaba cu stilul.
5. Cititi eticheta sa vedeti din ce material sunt confectionate hainele, daca au compozitie sintetica feriti-va de ele. Daca hainele au 3-4% elastan sau putina vascoza mai inchidem ochii dar incercati sa purtati doar tesaturi naturale.
6. Nu cumparati haine cu scris sau embleme la vedere ! Este urat si nu va avantajeaza cu nimic, doar nu sunteti platit o suma de bani de X firma ca sa fiti panou publicitar mergator. Nici sa fiu platit nu as purta haine firmate.
7. Nu platiti sume exorbitante pe produse care nu merita, de exemplu 100 euro pe o curea, 100 euro pe un maieu sau 5000 euro pe un costum firmat. Cu acei bani va faceti un costum din cele mai bune materiale la cei mai buni croitori din lume (Londra, Napoli). Sau va faceti 3-4-5 costume din materiale bune la croitori mai putin cunoscuti, in oricare dintre variante va veni mult mai bine pe voi si va fi mult mai confortabil decat orice costum cumparat de pe raftul magazinului.

Fii primul care comenteaza

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.