Soirée Sartorial, prezentat de Louis Purple si StilMasculin.ro

Louis Purple este un brand fondat de Gerard Losson (fondatorul fabricii Formens), care ofera clientilor atat produse pret-a-porter cat si made-to-measure (la comanda) ce se remarca prin calitate, design modern si o deosebita atentie asupra detaliilor, la preturi accesibile. Acest lucru este posibil prin propria linie de productie si prin achizitionarea tesaturilor in cantitati mari direct de la producatori, fara intermediari. Pe langa acestea, Louis Purple apeleaza la tehnologia de ultima generatie de scanare 3D a intregului corp, reducand procesul de masurare a clientului la 5 minute. Avatarul astfel creat ajunge in fabrica, unde specialistii analizeaza morfologia si dimensiunile, realizandu-se astfel un costum potrivit siluetei fiecarui client. Astazi, grupul din care face parte Louis Purple, prin alaturarea expertizei italienesti si a celei franceze, atinge rezultate remarcabile: este lider pe piata de costume masculine din Franta si produce 700.000 de costume pe an, pentru 32 de tari.

Deoarece Louis Purple si Stil Masculin au incredere in aceleasi valori precum traditie si calitate, si-au unit fortele si au organizat Soirée Sartorial, un eveniment care a avut loc in magazinele Louis Purple din Iasi, Cluj, Timisoara si Bucuresti. Acest eveniment a avut scopul de a educa barbatii din Romania despre cum se construieste un costum, ce fel de tesatura trebuie sa alegi, cum sa faci alegerea corecta a unui costum si care sunt modalitatiile de asortare si de purtarea a acestuia.

Eu am avut deosebita placere sa particip la Louis Purple Soirée Sartorial la magazinul din Timisoara, pe data de 3 Iunie 2015. Aici i-am cunoscut pe maestrul croitor Gilles Saint Hilaire si pe Ionut Marin (managing partner Louis Purple), cu care am discutat mai multe detalii despre produsele lor si felul in care acestea sunt fabricate. Tot aici m-am intalnit si cu Laci, fondatorul bine-cunosctului blog Stil Masculin.

 Evenimentul a fost deschis de Laci, care a facut o mica introducere despre ce se va intampla in urmatoarea ora:
_MG_7748
Apoi discutia a fost preluata de Gilles Saint Hilaire, maestru croitor, care a explicat de unde provin stofele folosite pentru costumele Louis Purple, cum se croieste un sacou de calitate si care este diferenta dintre un sacou fused, unul half canvas si unul full canvas.
_MG_7837
_MG_7846
_MG_7849
_MG_7864
_MG_7871
_MG_7875
_MG_7889
In continuare am avut placere sa-l ascultam pe Ionut Marin, managing partner Louis Purple, care a venit cu cateva completari legate de sacouri si ne-a povestit despre camsile pe care Louis Purple le ofera clientilor.
_MG_7796
_MG_7906
_MG_7917
Spre final, Laci a vorbit celor prezenti despre hainele pe care orice barbat ar trebui sa le aiba in garderoba, despre cum alegem un costum si despre cum asortam piesele vestimentare din garderoba noastra.
_MG_7937
_MG_7954
_MG_7966

Tinuta mea la acest eveniment a fost compusa dintr-un costum bleumarin la 2 randuri de nasturi, facut la comanda, accesorizat cu ajutorul unei cravate handmade de matase de la the urban ties.  Aici poti vedea cateva imagini cu mine:

Alaturi de Laszlo Nagy (Laci), fondatorul Stil Masculin:

_MG_7994
Alaturi de George Dauceanu, concept manager Louis Purple:
_MG_8007
Din nou alaturi de George, impreuna cu Ionut Marin, managing partner Louis Purple:
_MG_8050
Alaturi de maestrul croitor Gilles Saint Hilaire:
_MG_8033
 Impreuna cu echipa Louis Purple Timisoara:
_MG_8044
Fotografii realizate de Alin Badea.

Fii primul care comenteaza

Introduceti numarul corespunzator * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.